|
|
Symbol imprezy: ZEK
I dzień:
- wyjazd z kraju w godzinach wczesno- porannych
- przejazd do Pragi (Czechy) i zwiedzanie: Klasztor na Strahowie, Praska Loreta, Pałac na Hradczanach, Katedra św. Wita, Most Karola, Stare Miasto, Ratusz z Orlojem, Vaclavske Namestii
- rejs po Wełtawie z obiadokolacją- dana kuchni czeskiej ze "szwedzkiego stołu" na statku + piwo
- nocleg
II dzień:
- śniadanie
- przejazd do Monachium ( Niemcy) i zwiedzanie : Burgersaal, Kościół św. Michała, Katedra NMP, Merienplatz i in. czas wolny
- przejazd do Andechs, miejsce urodzenia św. Jadwigi Śląskiej, zwiedzanie opactwa ze słynnym browarem- degustacja lokalnego piwa
- bawarska obiadokolacja regionalna z golonkiem, piwem oraz muzyką
- nocleg
III dzień:
- śniadanie
- przejazd do Neuhausen, podziwianie słynnego wodospadu- Kaskady Renu
- przejazd do Lucerny (Szwajcarii) i zwiedzanie: Mist Kapliczny, Park Lodowcowy, Kościół Franciszkanów, Ratusz
- obiadokolacja z winem szwajcarskim
- nocleg
IV dzień:
- śniadanie
- przejazd do Langnau- Emmental- wizyta w wytwórni słynnego sera z degustacją
- przejazd do Berna- stolicy Szwajcarii, krótki spacer wzdłuż Murów Miejskich
- przejazd do Interlaken, wjazd kolejką na Harder Kulm i podziwianie widoków na słynne czterotysięczniki (m.in. Eiger, Jungfrau, Monch i in.)
- obiadokolacja
- nocleg
V dzień:
- śniadanie
- przejazd do miejscowości Bürglenn- miejsca urodzenia Wilhelma Tella- króki postój
- wjazd na Przełęcz Gotarda- krótki postój
- popołudniu przejazd do Mediolanu ( Włochy) zwiedzanie: Katedra, Pasaz Królewski, La Scala
- włoska obiadokolacja regionalna z muzyką. Dania kuchnii włoskiej, makarony sery, szynka parmeńska, wino "chianti"
- nocleg
Vi dzien:
- śniadanie
- przejazd do Parmy, wizyta w serowarni Parmigiano- Reggiano (parmezanu) degustacja serów i szynki parmeńskiej
- przejazd do Modeny, wizyta w wytwórni słynnego octu Aceto Balsamico di Modena z degustacją
- obiadokolacja pod hasłem "Festiwal Pizzy" (4 rodzaje pizzy+ wino+ dodatki)
- nocleg
VII dzień:
- śniadanie
- wyjazd w drogę powrotną
- krótki postój w Padwie ze zwiedzaniem Bazyliki św. Antoniego i Targiem Zielnym
- późny obiad na terenie Austrii z Wienner Schnitzel
- przyjazd do Kraju w godzinach nocnych
Świadczenia:
- przejazd komfortowym autokarem klasy LUX
- opieka kompetentnego pilota- przewodnika i lokalnych przewodników winnych
- sześć noclegów w hotelach dobrej klasy w pokojach 2 os. z łazienkami
- sześć śniadań i siedem obiadokolacji w tym jedna na statku oraz degustacji wg. programu
- bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, na Hradczany, Kolejka na Harder Kulm, wytwórni serów i octu
- ubezpieczenie NW, KL, bagaż
Cena: od 3.595 zł/os
|
|
Aktualności
„DŁUGI WEEKEND W JESENIKACH”
„MORAWY – NOWE SPOJRZENIE”
„PIELGRZYMKA NA MORAWY”
| |